Vecka 8 (v 46 november 2012)

Börjar bli lite piggare på dagarna nu, men kl 20 på kvällarna är det sovdags. Dels för att jag är så trött och dels för att magen spänner så mycket på kvällen så det är skönare att gå och lägga sig. Mår fortfarande illa, men Postafen hjälper ganska mycket. Jag försöker komma på någon frukt jag kan tänka mig att äta eftersom äpplen inte går längre. Min jobbarkompis som också är gravid (2 veckor före mig) äter mandariner som hjälper henne när hon mår lite illa, så jag provade det. Det var gott och jag tryckte i mig flera stycken, men nästa dag smakade det surt i hela halsen och munnen, så efter det kunde jag inte äta något surt alls. Fick helt avsmak för det. Päron däremot funkar bra och är gott, så nu kan jag äta 5 päron om dagen ibland. Bra när man blir så där plötsligt hungrig och måste stoppa i sig någonting fort för att slippa må illa. Att gå i mataffärer är ingen hit. Lukten kan jag stå ut med, men att se all mat, usch. Lukten när man öppnar kylskåpet är värre om man har gårdagens matrester där. Då är det bara att ta en djupt andetag, hålla andan, öppna och snabbt ta ut det man ska ha.

Nu fick jag tid hos läkaren vid barnmorskan istället för surgubben. Hon var bra och verkade lite mer kunnig om foglossning. Jag har inte haft så ont så länge jag tar det lugnt, men jag kan inte stå längre stunder, gå för långt, lyfta för tungt eller sitta på en stol för länge. För att slippa förlora alltför mycket pengar så fick hon sjukskriva mig på halvtid en månad framåt. På djuraffären jobbar jag deltid och det jobbet klarar jag inte, men däremot klarar jag hemmajobbet jag har som jag sköter via dator. Jag kan inte sitta och jobba 4 timmar i streck, så jag får ta pauser när jag börjar få ont i bäckenet. Jag fick rådet att kontakta en sjukgymnast och gjorde det. Jag fick prata med en tjej som är lite specialiserad på foglossning, men dom kan inte hjälpa mig så här tidigt p.g.a. missfallsrisken. Den hjälp jag kan få är TENS. Det stimulerar nerverna med en svag, ofarlig ström och ger smärtreducering (samma apparat som kiropraktorer brukar ha för att lindra ömma och spända muskler). Det kan man även få vid förlossningen, men det är inte alla som tycker att det hjälper, så vi får se om det hjälper min foglossning. 21 januari ska jag till sjukgymnasten och prova det. Man kan även få akupunktur efter vecka 20, så annars får jag prova det.

Jag var även på Frejasamtal fick info om fosterdiagnostik. Min sambo fick hålla sig på jobbet och tjäna lite pengar. Ultraljudet ska han självklart vara med på, men det andra rör mest mig och jag för också infon vidare till honom för gemensamma beslut. Vi bestämde oss för att göra ett KUB-test som man får gratis i Örebro län (i vissa län får man kosta på det själv). Det är ett blodprov och ultraljud där de kollar risken för Downssyndrom. Så 19 december blir det ultraljud och vi får se den lilla bebben för första gången Ler

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s