Vecka 36 (v 22 Maj-Juni 2013)

5 veckor kvar och nu 25 kg tyngre. Det känns i ryggen kan jag säga …och resten av kroppen med för den delen. Lite av de kilon jag har lagt på mig de sista veckorna är antagligen vätska eftersom jag är så svullen överallt. Läste om en som gått upp totalt 30 kg och 15 kg var bara vätska Förvånad Jag förstår inte hur kroppen kan samla på sig så mycket Stödstrumporvätska. Mina vader och fötter är iaf liiite bättre sedan jag började använda stödstrumpor igen. Jag står ut med nylonstrumporna än så länge, så jag hoppas det går när det blir varmare också. Har dock inte dom på mig på nätterna så jag är svullen och öm när jag går upp på morgonen.

Känner mig extremt sexig i mina tantstrumpor Blinkar Skulle ha tagit ett par svarta istället, men jag tänkte att solbrun kanske är snyggare när det är varmt och man kavlar upp byxorna. ICKE!! Eftersom dom är tjockare än vanliga nylonstrumpor så blir det inte speciellt naturlig färg på benen. Det blir tantstrumpefärg Ler med tungan ute Ska nog köpa ett par svarta också, för jag behöver ändå ett par till att byta med.

 

Jag har läst lite på olika bloggar och det är många som blir hysteriska över sin viktökning och försöker träna det de kan och äta så lite de kan. Jag förstår om man har viktproblem sedan tidigare och självklart kanske man ska hejda sig om man fått cravings efter godis och bakverk, men nu var det mest normalviktiga människor som i vanliga fall tränade mycket. Man BLIR tjock när man är gravid och det är svårt att påverka hur mycket man går upp för det är så olika för alla. Läser en bok nu där författaren gått upp ungefär lika mycket i vikt under alla sina fyra graviditeter (runt 20 kg) trots att hon under vissa ätit väldigt lite dels p.g.a. illamående och andra stoppat i sig all mat hon tittat på. Det har varit lika med hennes väninnor. Det spelar alltså inte så stor roll hur mycket (eller lite) man stoppar i sig under graviditeten, så länge man tänker på att äta något så när nyttigt. Kroppen ökar i vikt och samlar på sig de fettreserver den behöver för att orka med att bygga en människa. Hur mycket kroppen behöver är olika. Är man liten i kroppen så kanske det behövs mer för att en liten spermie ska växa till en 3500 grams bebis utan att mamman ska svälta ihjäl.  Nu är jag en av de lyckligt lottade (tack för det) som inte går upp så lätt i vanliga fall. Visst funderar jag på vikten eftersom jag snart har gått upp hälften av min normala kroppsvikt, men jag är inte så orolig för att jag inte kan bli av med den sedan. Just nu äter jag som man ska i tredje trimestern: två mellanmål om dagen och en extra frukt …sen slinker det ju ner nån glass och kaka ibland också, men jag har inte på långa vägar sånt godissug som jag hade innan jag blev gravid.

Det finns också dom som underlättar lite genom att skriva att de har gått ner de kilon de lagt på sig, vare sig det är de ideala 12,5 kg eller 35 kg, de första 6 månaderna efter förlossningen. De flesta kilona har försvunnit av sig själva då det tar mycket när man ammar och den vätska man samlat på sig försvinner …så det kan man ju hoppas på, annars får man börja träna när ork och tid finns Blinkar. Och jag har gått upp 25 kg. Tänk då dom som går upp 35 kg. Nu kommer jag säkert hinna gå upp nått kg till, men normalt så stannar det upp lite nu. Så länge inte barnmorskan är orolig så är inte jag det. Hon har inte påpekat någonting om min vikt, för det är så olika hur mycket man går upp.  Just nu struntar jag i mig själv och tänker på Maxx. Min figur får jag tänka på sen OM jag inte går ner. Magen följer kurvan och allt annat är bra, så Maxx har det bra där inne Ler Att rumpan och höfterna blivit bredare kanske inte är så konstigt eftersom jag har haft foglossning sedan vecka 5. Det finns väl inget som håller ihop bäckenet längre och annars kanske inte Maxx hade fått plats att komma ut Ler med tungan ute

På onsdag ska jag till BM igen, sen blir den antagligen besök varje vecka fram till förlossningen. Imorgon måste jag ringa en Subaruverkstad och höra vad det kostar att koppla ur airbagen på passagerarsidan i bilen så vi kan ha barnstolen där. Vi känner en som har en bilverkstad och kan hjälpa oss annars om det skulle kosta alldeles för mycket där. Det är mycket att tänka på (och lägga pengar på) när man är gravid.

Ny bild på den tjocka magen. Har även lyckats få lite snygga bristningar på sidan, men inget på själva magen än som tur är. Lägger inte ut någon jämförelsebild då magen inte har ändrats speciellt mycket i storlek sedan sist.

Mage_130527

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s